Home > Lajme dhe Njoftime > Dita Botërore e AIDS – 1 Dhjetor 2017

Dita Botërore e AIDS thekson suksesin e përpjekjeve në mbarë botën për të luftuar HIV / AIDS, si dhe rëndësinë e mbështetjes së vazhdueshme për këto përpjekje. Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) raportojnë se përpjekjet globale kanë rezultuar në 19.5 milionë njerëz që marrin terapi antiretrovirale (ART) për infeksionin HIV në vitin 2016. Pavarësisht këtij progresi, HIV / AIDS vazhdon të jetë një çështje e rëndësishme globale për shëndetin publik. Sipas CDC, në vitin 2016, rreth 36.7 milion njerëz në mbarë botën jetonin me HIV, rreth 1 milion njerëz vdiqën nga sëmundjet e lidhura me AIDS-in dhe 1.8 milion njerëz sapo u infektuan me HIV.

World AIDS Day (PDF)